Organski Piling i Hidratacija Pirprema Kože za Ljeto 2

Organski Piling i Hidratacija – Priprema Kože za Sunčanje

Drage ljubiteljice sunca, ljeto nam dolazi i svi ćemo prije ili poslije pohitati na plaže da bismo iskoristili sunce!

To uključuje i novi ten koji lijepo kontrastira žarkim bojama ljeta i veselim odjevnim kombinacijama. Ali koji je pravilan način za sigurno tamnjenje i kako osigurati da nam ten traje poslije rujna, kada se bliži jesen? Donosimo vam par beauty savjeta iz svijeta spa i wellnessa. Osim vitamina A, C i E, te Beta karotena, bitan faktor pravilnog tamnjenja je dobro hidratizirana i nahranjena koža. Hidratizirana koža osigurana konstantnu proizvodnju melanina, koji rezultira tenom kojeg dobijemo. Što konstantnija proizvodnja melanina, duže nam traje ten.

Zdrava i pravilna reakcija kože prilikom pravilnog povećanja izlaganja suncu je povećanje proizvodnje melanina. To su sve dobre stvari, ali sa druge strane, naglo i dugotrajno izlaganje suhe i dehidrirane kože suncu gotovo uvijek rezultira opeklinama, oštećenjima kože, estetskim, ali i potencijalno većim problemima. Nepravilno izlaganje suncu otežava stvaranje zdravog i dugotrajnog tena.

 

Organski Piling i Hidratacija Pirprema Kože za Ljeto

Organski Piling i Hidratacija Pirprema Kože za Ljeto

Pa onda koji je najbolji način za hidratizirati i nahraniti kožu prije nego se izlažemo suncu?

Najlakši način je kući, prilikom tuširanja, uz pomoć kućnog pilinga, kojim uklanjamo mrtve stanice kože koje ne proizvode melanin. Svježa i revitalizirana koža će biti spremna nakon pilinga, te će rezultirati ujednačenim i pravilnim tenom.

Za najbolje rezultate korisitite kvalitetan maslac za tijelo nakon pilinga, maslac pomaže pogotovo jer nakon pilinga ima bolji učinak nego prosječno mlijeko za tijelo, te uz kvalitetnu hidrataciju pomaže i pri detoksikaciji. Hidratizirano i detoksificirano tijelo će stvarati više melanina lakše, te pomoći u brzom i ujednačenom tamnjenju.

Piling napravite dva puta tjedno, po mogućnosti noć prije nego se planirate izlagati suncu. Dva puta tjedno je dovoljno da piling skine sve oštećene stanice, te potakne dodatni melanin, ali samo ako je koža dobro hidratizirana. Mlijeko ili losion su faktori koje ne smijete zaboraviti, kao ni lice. Dnevni tretman za lice koje je osjetljivije i više je izloženo je naš savjet, pogotovo ljeti. Krema za lice koja hidratizira je preporuka.

Istovremeno ne zaboravite na brigu kože poslije sunčanja, jer proizvodnja melanina ne staje tu. Nema straha, bitno je samo održavati kožu hidratiziranom i nahranjenom sa ili losionom ili maslacem. Vaša koža će izgledati svježe i meko.

 

Organski Piling i Hidratacija Pirprema Kože za Ljeto 2

Organski Piling i Hidratacija Pirprema Kože za Ljeto 2

U slučaju nesretne opekotine i neugodnog crvenila, nemojte zaboraviti na umirujuća svojstva aloe vera gela.

A ako ste skloniji crvenilu, možda bi vam ovo trebala biti prva u nizu krema za nakon sunčanja. Pogotovo ako naglo potamnite, te se vaš ten oljušti. Nema sigurnog načina za zaštititi vaš ten od pilinga, kada se koža ljušti, to je zato što mrtve stanice otpadaju. Mrtve stanice se ne mogu vratiti u funkciju, ali postoji par načina za zaštititi kožu od ljuštenja. Glavna obrana protiv ljuštenja je koristiti kremu za sunčanje da zaštitite kožu od izgaranja, te je nanosite redovito.

Pogotovo na početku ljeta kada se tijelo još navikava da proizvodi više melanina. Dnevna količina proizvodnje melanina je ograničena, te sve poslije neke granice je prevelik teret na kožu. Ako niste zaštićeni dok se izlažete suncu u tim trenutcima riskirate crvenilo, prijevremeno starenje i suhoću kože, te melanom. Kožne stanice su uništene, te mogu oštetiti i krvne žile ispod njih. Prevencija je bitna, pogotovo u mladoj dobi, a neka istraživanja pokazuju da ljudi u prosjeku prime 80% ukupnog UV zračenja do dobi od 20 godina.

 

Naš savjet za početak ljeta je povećavajte svoje izlaganje suncu po 15 minuta svaki dan, do sat vremena, a ako planirate provoditi više vremena, svakako ponesite kremu za sunčanje!

Želimo vam ugodan i sunčan lipanj!

Vaša Filomena Spa

Author Info

Filomena Team - Ivan

Ivan je administrator Filomena Spa webstranice, možete mu se obratiti putem maila ili na jednoj od društvenih mreža. Osim rada na webstranici, možete uživati u njegovim infografikama, objavama na Facebook-u ili fotografijama na Instagramu!

No Comments

Post a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Translate »